Διατροφολόγος
Η Εβελίνα Μέντσιου είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας -Διατροφής (B.Sc) του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και ήδη παρακολουθεί το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (M.Sc) με τίτλο ‘’Εφαρμοσμένη Κλινική Διαιτολογία’’ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος. Η πτυχιακή εργασία που εκπόνησε στα πλαίσια λήψης του βασικού τίτλου σπουδών της έλαβε βαθμό άριστα (10) και αφορούσε την εξέταση των επιπέδων της μυελοϋπεροξειδάσης ορού σε ασθενείς με ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου.
Η εξατομικευμένη προσέγγιση του ασθενούς είναι το κύριο μέλημά της, καθώς ασχολείται προσωπικά με τις ανάγκες του και προσαρμόζει το πλάνο της διατροφικής φροντίδας στα ενδιαφέροντα, τις δυνατότητες και τις προτιμήσεις του.
Η επαγγελματική της εμπειρία αποκτήθηκε στα πλαίσια πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου δούλεψε ως διαιτολόγος σε νοσοκομείο, βιομηχανία και διαιτολογικά κέντρα. Πλέον είναι ιδιώτης διαιτολόγος – διατροφολόγος και ταυτόχρονα διατηρεί συνεργασίες με ιατρούς, γυμναστήρια και φυσικοθεραπευτήρια καθώς πιστεύει πως χρειάζεται ολιστική φροντίδα και πολύπλευρη αντιμετώπιση για μέγιστα αποτελέσματα στον τομέα της διαιτολογίας.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεπιστημονικών ημερίδων και συνεδρίων με θέμα τη διατροφή και τη διατροφική αντιμετώπιση νοσημάτων. Είναι κάτοχος της αγγλικής, ισπανικής και γαλλικής γλώσσας σε άριστο επίπεδο.
Σε συνεργασία με τη διατροφολόγο μας έχουμε τη δυνατότητα να προτείνουμε σε κάθε ασκούμενο διατροφή - δίαιτα ανάλογη με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του, για το καλύτερο δυνατό ολοκληρωμένο αποτέλεσμα άσκησης - διατροφής. |